I have a dream

Jag har en dröm att en gång få övertagga melodifestivalen. Och då menar jag verkligen Ö V E R T A G G A. Inte någon mesig tv-fest med alldeles för mycket chips. Nejnej, jag menar en helkväll i melodifestivalens anda. Föreställ er följande:

18.00 - Portarna öppnas. In strömmar dina vänner. Tror du. Men du har anledning att känna en viss osäkerhet. Samtliga har nämligen klätt ut sig till deltagare genom åren, därför kan det tänkas att de istället för supertrendiga jeans bär kostymer som dessa:



Ni minglar lite. Till tonerna från denna lista diskuterar ni vinnare genom åren samtidigt som ni försöker lista ut vem i hundan det egentligen är under pontares tofs eller mellan Nannes öron. När ni har kommit på det vågar ni prata om era vanliga liv.

18.30 - Middag framför tvn, men inte som du trodde. TVn är nämligen en stor blaffa vid ena änden av långbordet. På den visas det var sjätte minut ett bidrag från finalens startfält, allt för att ni alla ska ha så god förkunskap inför kommande aktivitet.

20.00 - THE BIG THING. Finalen. Nu finns ingen hejd. Förmodligen har ni alla funnit era favoriter och därför hålls det en liten tävling (i mellanakterna för de brukar ändå vara hyfsat tråkiga). Alla får nämligen bara rösta EN gång var och detta efter eget tycke och smak. Alla utom en som inte har någon fri vilja. Denna opartiska personen har ni alla att övertyga om att just eran favorit är Sveriges nästa melodifestivalenvinnare och den som lyckas bäst i sina övertalningsförsök får rösta två gånger på sin favvis (det vill säga använda den opartiska personens röst). Alla medel är tillåtna så länge de inte orsakar längre fysisk eller psykisk smärta eller död.

21.30 - Efterfest. Nu är det lite fri lek fram till småtimmarna. Obligatoriska punkter är dock karaoke, mellanstadiedisco och sångleken. I ett rum visas också slumpmässigt utvalda bidrag från tidigare år. Och Björn Gustafsons mellanakter. Annars skriver schemat sig självt.

Det låter inte som en vanlig tv-fest va? Nej just det!

Nu känner jag dock att det här blev lite väl... menmen, skrivet är skrivet och det kan ju blir kul.

Kommentarer
Postat av: signe

styr du är jag där! (Y)

2011-03-06 @ 23:26:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0