I min lilla, lilla värld av blommor

Nu har grannarna här ovanför dammsugit minst tre gånger på en vecka. Kan inte undgå att tycka att det känns lite overkill ändå.

You don't have to put up a fight...

...you don't have to always be right.

Vi läser bland annat om drömmar i den här kursen. Lite då och då under förläsningen om medvetandet snackade Favvobea (tyvärr inte favvo egentligen) om drömmar som problemlösare och refererade till Paul McCartney som vaknade upp med melodin till Yesterday i huvudet. Sedan juli har det hänt två gånger att jag har skrivit en rap i sömnen och därför känner jag att nu baske mig blir det en karriär på området snart!

Och apropå drömmar så är jag osäker på om jag har drömt eller om det stämmer att Lady Gaga kommer till Sverige snart? Har nämligen för mig att jag har sett en helfräsch reklam om detta men blir samtidigt lite tvek... Det var en dröm va?

Annars sitter jag som mest här i soffan och känner mig dramatisk när jag läser om depression och lyssnar på klassisk musik samtidigt.

Hejs!

So what went right, what went wrong...

...was it a story och was it a song?

Apropå vampyrboken som jag skrev om så kommer Robert Pattinson och Ashley Greene att medverka i en frågestund i Globen ikväll. OH MY GOD! Man kanske skulle dra dit? Gratis inträde och allt.

Fast det finns nog inga biljetter. Här i Stockholm släpptes de fredagen 21 oktober klockan 07.00 på filmstaden Sergel. Jag och Amanda gick förbi där den 20 oktober klockan 20.00, redan då satt det väldigt många 13-15 åriga tjejer längst väggarna. Utomhus. I regnet. Och blåsten. Och kylan.

Stackarna, de som fick väl biljetter har ju säkert legat i helt galen förkylning i en vecka. Kan nog bli extremt jobbig stämning där i Globen. Host, snyt, harklingar, tårar, fniss och dessutom Robert Pattinson som är läskigast i hela världen i när han spelar den där Edward.



Varje blick känns som en inbjudan, ett outforskat hav

...och jag glömmer oss och allt som aldrig riktigt blivit av.

Tydligen var jag snäll och foglig när det gällde sömn som barn. Somnade så fort jag hade kräkts lite och så. Nu kräks jag inte längre och jag vet inte om det beror på det men sömn är verkligen min svaghet nu för tiden. Det är ju tråkigt.
Så.
Vansinnigt.
Tråkigt.
Samtidigt blir allting annat mycket roligare och intressantare ju längre in på natten man kommer. Musiken blir bättre, att läsa bloggar eller gamla texter av annat slag känns plötsligt oerhört givande eller underhållande. För att inte tala om hur kul det blir att skriva!

Men aja, godnatt.

PS. Tenta på ingående som sagt, därav kvantitet utan kvalitet. DS.

Standning in line to see the show tonight

Har fått ett erbjudande från Bokus! Yesss! 10% RABATT PÅ BOKEN VAMPYRENS HISTORIA!! Vilken grej! Kommer få läsa allt om vad en vampyr är (eeeh?) och om de tål vitlök och så vidare om jag köper den.

Fast jag känner ändå lite att näääe.




Du känner dig smart och vaken och glad

...och framför dig är kusten fri.

Har pluggdag i hemmet. Det är nog få gånger skenet bedrar så effektivt som dessa. För det första tror jag alltid att jag ska hinna mer än jag faktiskt gör. För det andra slutar det alltid med att jag facebookar eller nördar med Spotify eller tänker på livet i största allmänhet eller dricker kaffe eller bloggar eller gör allt det där samtidigt.

För att bryta mitt mönster ska jag därför bege mig ut på prommis. Dessutom har jag läst i mitt Beapapper (dvs powerpointutskrift) att vår bästa koordination är just nu, 14:30, så det är bäst att passa på. Jag menar; att gå kan ju vara rätt svårt ändå och det är ju så otroligt genant att snubbla.

Nää, okej, hejdå på ett tag.

GAAAAAAAAAAAAAAAH

PS. SORRY FÖR ATT STYCKENA BLEV HELST MESSED UP I FÖRRA INLÄGGET. AMANDAS MUPPGOOGLECHROME TRYCKER IHOP ALLTING AV NÅGON SJUKT OMOTIVERAD ANLEDNING. DS

We were meant to live for so much more...

...but we lost ourselves.

Jag vill ju gärna inte påstå att jag är en "sådan" som skriver när jag inte har något vettigt att delge men med tanke på att till och med min mor, som i alla fall så länge jag bodde hemma inte var den mest frekventa datoranvändaren, frågar om jag inte har någon tenta snart så att det sker någon förändring här på bloggen så känner jag att det är dags att börja PRODUCERA. Kosta vad det kosta vill! Plus att jag har svårt att acceptera att det jag senast skrev om handlade om ingen mindre än Oskar Linnros.
Men ja, jag ska väl inte sticka under stol med att det minsann är en tenta på ingående. Biologisk psykologi. Jag insåg ikväll att jag har läst typ fyra fjortondelar av kapitlen. Man kan ändå göra roligare upptäckter, känner jag. Tråkigare också förvisso.
Hur det nu än månne vara så har jag ändå ett ordentligt försök att åtgärda det hela ikväll. Öppnade boken, läste en sida, fick besök på rummet av Amanda och började därför diskutera frågor som jag vill säga var av psykologisk karaktär. Tyvärr har jag dock tvingats inse att de ämnen vi diskuterade inte kommer hjälpa mig ett endaste dugg på la tenta. Men det var ändå trevligt.
Bara så ni vet, tänker jag.
Okej, serri, jag ska bättra mig tänker jag.
Hejdå!

Hon hade guld nog att bygga ett berg...

...men lilla rosen hon saknade färg.

Ska börja med att säga att jag aldrig har varit ett fan av Oskar Linnros, mest för att jag tycker som bäst om både honom och Daniel Adams Ray när de kör(de) Snook och därför har känt ett starkt behov av att hitta en anledning till varför de messade upp alltihop. Eftersom jag har gillat Daniels låtar bra mycket mer än Oskars blev Oskar därför syndabocken i kaloppsen enligt min mening. Därför, anledningen till varför jag inte gillar Oskar är att jag lever i tron på att det var han som sabbade allting med Snook genom att lura Daniel att det var en asbra idé att dra i Veronica Maggio i deras musik när det hela egentligen bara handlade om att Oskar själv var kär i henne och ville ha en anledning att få kontakt. Klart det blev konstig stämning mellan Oskar och Daniel då liksom. Daniel måste ändå ha känt sig lite utnyttjad plus att han garanterat var lite småförtjust i Veronica han också. Stackarn. Och ja, det är mitt starkaste argument. Patetiskt men sant.

Nåväl, det händer att jag lyssnar på Oskar trots allt; Ack, Sundbyberg kan till exempel spelas lite då och då här hemma och Från och med Du är faktiskt inte alls dålig. Dessutom finns det en låt som verkligen inte alls är särskilt bra men däremot mycket konstig och det är 25.

För det första kan ingen, INGEN, påstå att den INTE är extremt lik Från och med Du. Men det har varit konstanterat sedan länge och underligheterna slutar inte där. Ikväll mina vänner upptäckte jag nämligen att man 3:23 kan höra en liten slinga som är misstänkt lik, ja, faktiskt ganska identisk, med en stråkarna eller vad det nu är i refrängen i Lilla Lady, det vill säga Daniels låt.

Vad betyder detta? Det är ett tecken, jag är nästan säker. Vem har snott från vem? Eller är det ett bevis på vänskap trots allt? Deras egna lilla slinga som de brukade spela för varandra i studion när de skrev hittar som Mister Cool, 17 juni och Såpbubbler och som nu visat att ingen av dem har glömt? Frågorna är många och jag känner att jag vill gå till botten med detta.


Hur länge tänkte du stanna här...

...du har ju inte nån plats för mig vad jag ser?

Fem saker och platser i Vänkan som jag saknar just nu:

- Pianot (helst i stämd version)
- Nybyrundan
- Missionskyrkan
- Alla Johannas Klara-böcker (skyhög skämsnivå, förlåt)
- Min stereo

Om någon önskar veta!

Hej och tack för kaffet...

...jag är glad att vara här.

Glömde ju bort en kulturell och rolig sak som vi gjorde förra helgen tillsammans med mis padres:


Här ser ni hur det såg ut när vi hade Globen framför oss.


Här ser ni hur det såg ut när vi hade Globen bredvid oss.


Här ser ni hur det såg ut när vi hade Globen UNDER oss.

Och om det mot för modan skulle vara någon som inte förstod så var vi alltså PÅ Globen. Häftigt ändå.

I övrigt är livet väldigt bra just nu: inatt hade vi Jossan på besök, idag t.o.m. söndag besöker jag Örebro, på måndag påbörjas den del av planeringen för Någonting Större som jag är delatkig i, Vänkan 3-8 november kirrat, Spotify Unlimited CHECK = hej igen till en massa musik som jag har saknat (Snook, Timbuktu, Daniel Adams Ray osv), Red Hot Chili Peppers + massa finafinafina vänner som jag inte har träffat på för länge på onsdag och slutligen date med miss FM samt besök av gamla klassisar till helgen (visst?). Plus att Uni är roligt och jag och Amanda är living the dream varje dag här.

Kul!


Let your body decide where you want to go...

...high or low, fast or slow.

Kulturella och roliga saker som vi har gjort hittills i Stockholm:

- Billig danskurs
- Gratis sånggrupp
- Gratis stand up (varje tisdag, torsdag och söndag om vi vill)
- Hej Monica
- Photo session (succématerial tydligen, vilket känns lite oroväckande)
- Betraktat foton som hänger på Slussen. Vet inte vem som ligger bakom dem men vet att det räknas som utställning.
- Fotoutställning i Gallerian

Kulturella och roliga saker som vi ska göra här i Stockholm:
- Magnus Betnér live 21 november (firar din födelsedag härifrån Hanna, eller nåt...)
- Svansjön á la Benke Rydman 16 december (med bl.a. Salem Al Fakir som kompositör)

Kulturell och rolig sak som jag ska göra nästa vecka:
- KOLLA OCH LYSSNA PÅ RED HOT CHILI PEPPERS (har fortfarande inte vant mig vid tanken!)

Kulturell och rolig sak som Amanda kanske ska göra:

- Åka till Istanbul ett tag. Till billigt pris. Typ 1000 SEK för resa och boende.

På (den värda sidan av) kulturfronten känns det som att Stockholm levererar lite bättre än en av Europas blivande kulturhuvudstäder så att säga. Vilket kan anses förståeligt men i alla fulla fall är oerhört irriterande. Eller så är jag hemmablind. Vet inte så noga.

Sju sorger...

...och åtta bedrövelser!

Lyssnar på Red Hot Chili Peppers. Inser att det bara är en ynka vecka och en stackars dag kvar till konserten. GLÄDJE! Som uppvärmning försöker jag bestämma vilken låt jag gillar bäst från nya skivan. Utan större framgång. Nästan alla låtar är bra. Därför allra käraste tänkte jag bjuda på en liten amatörrecenssion, mest för att få tiden att gå.

Monarchy of Roses
Helt sjukt med energi. Och tryck. Får mig att vilja gå FORT och LÅNGT. Absolut bästa att lyssna på när man är påväg till tunnelbanan. Gillar känslan i övergången från vers till refräng, som att man lyfter på locket och blir befriad typ. Häftigt.

Factory of Faith
Galet skön. Ska lära mig texten ordentligt, då kan den bli oslagbar, jag vet inte. Den är mest skön men samtidigt så full av energi. Gillar biljudet i andra versen. Slutet har jag inte bestämt om jag gillar eller inte, det är soft men lite långt.

Brendan's death song

Den är så otroligt fin att lyssna på till en början. Är vansinnigt förtjust i refrängen. Gillar den musikaliska stegringen, som jag kallar den. Tyvärr tycker jag att den spårar på slutet, kommer alltid till en fas när det blir för mycket ljud så att jag måste sänka volymen eller byta låt. Fast det är ändå skönt, kan tänka mig att det blir trevligt live.

Ethiopia
Gillar. Mycket. Har inte riktigt kommit på varför dock. Kanske handlar det om basgången, eller trummorna, eller kombon, jag vet inte. Skön låt bara. Knappast den bästa men ändå väldigt bra.

Annie wants a baby

Den här är ju inte dålig, såklart. Rätt soft. Men ingen favorit. Inte den jag väljer i första hand fast om den spelades på radion skulle jag bli asglad. Den nivån är det.

Look around
Den här är lika med tagg. Tror alltid att den är tråkig men inser på refrängen att den är MEGAKUL. Eller kanske redan i andra halvan av första versen. Gillar. Omkring 2:30 i den här låten verkar det för övrigt som att de sjunger samma sak som i By the way omkring 2:30. Alltså tidsmässigt exakt samtidigt. Fast jag vet inte om det stämmer och förstår ju att man inte kan mäta efter tiden. Men det är roligt. 

The adventures of rain dance Maggie
Den här är SKÖN. Gillar koskällan eller vad det nu är. Det var ju bland annat den här som jag lyssnade på när jag blev musikhög för ett tag sedan. En bra låt helt enkelt.

Did I let you know
Inte någon favorit. Gillar introt. Men annars är den väl i stil med Annie wants a baby. Väldigt mycket RHCP, alltså bra nivå. Men inte en av deras bästa.

Goodbye Hooray
Den här blir jag alltid rädd för i början och byter låt. Har inte så mycket uppfattning om resten. Men den kan nog vara rätt bra. Tror dessutom att den här stackars låten brukar hamna precis i slutet av resan, vilket gör att jag aldrig ger den en ärlig chans för att jag i huvudet redan är påväg någon annanstans.

Happiness loves company

GILLAR INTROT JÄTTEMYCKET. Och första versen. Och refrängen. Och hela sången. Det här var en av de första som jag fastnade för. Myssoft typ. Och andra versen med kören i bakgrunden. Det här mina vänner, det är en glad låt. Så är det. De har lyckats.

Police station
Introt för tankarna till serien Tusenbröder, det gillar jag. I övrigt har jag inte lyssnat jättemycket på den. Den är nog väldigt fin tror jag. Tycker om pianosekvensen i mitten.

Even you Brutus
Intressant intro. Piano här med. Spännande, de brukar inte ha så mycket piano annars. I övrigt för den tankarna till U2. Men den är soft har jag för mig.

Meet me at the corner

Okej, den här har jag verkligen inte lyssnat på mycket. Kan faktiskt inte uttala mig.

Dance dance dance
BRA. Jättemycket energi. Knyter ihop skivan så fint. Blir så glad av den. Kan inte säga mer men lyssna på den.

Sådärja, tiden sprang iväg här på slutet och jag måste iväg och lyssna på en föreläsning om synapser och nervsystemets anatomi. Men summa summarum är det en väldigt bra skiva med bra tryck och energi, tycker jag. Bara så ni vet.

Adjö. 

Jag gillar att du säger vad du tycker...

...men det du säger att du tycker säger inte mycket.

Ska plugga. Sitter med boken uppe och så. Men det går INTE. Och det handlar inte om att jag inte vill eller så, det handlar om att en bild av hjärnan i olika vinklar tar upp halva sidan. Jag blir äcklad av hjärnan. Klarar inte av att titta på de där äckliga vecken. Föreställer mig liksom att det slibbigaste och sladdrigaste och kladdigaste och mest geléaktiga i hela världen finns i dem. Som när man hittar gelén när man rensar en grillad kyckling ungefär, fast tio gånger värre.

Får lite smygpanik.


serri, kolla...... Uuää!!!!

RSS 2.0