Jag börjar ångra att du var min vän

 
Idag sa en boende (ålder: över 80) på jobbet "hen" till en person utan att ge tecken på att det kändes "fel". En uppdaterad rackare vill jag nog tro! 
 

Men om vi litar på varann har vi en liten chans...

...att va osäker och svag är precis vad jag vill va.
 
Jamen hörrni, ni måste skynda er in här om dagarna så att det inte tar slut på platser. Det kan fullt på besökare på bloggen, vet ni. Sker väl vid sisdådär 200 miljarder läsare. Och det är nära nu så SKYNDA ER IN REDAN OM MORGNARNA!
 
Skämt.
 
Jag tänker lite såhär; jag är alltid värdelös på bloggandet under den ljusare delen av året men i år vette stackarn om det kanske ska bli ändring på det? Förmodligen händer det inte men kanske ändå. Vi får välan se hur tiderna ter sig. Och, inte att förglömma, hur inspon slår till. Det var ett tag sedan jag funderade över den nu, inspon till att skriva, finnas och bete sig i största allmänhet liksom.
 
Synes! :D :D :D :D ...

Det finns ingen att behaga, inget att förklara, inget att försvara...

...jag gav upp för längesen.

"Behovet av könsneutrala pronomen har kommit ur situationer där könet är okänt, inte får avslöjas eller helt enkelt saknar betydelse. Hen har kommit för att komplettera det vi redan har, inte för att ersätta eller ta bort. Könsneutrala ord som 'du', 'kusin' och 'person' har ju hängt med ett tag så vi borde vara vana, men ändå är det detta lilla nya hen som är så livsfarligt och kräver en högljudd debatt om vikten av att låta kvinnor vara kvinnor och män vara män - som om det berodde på vilket pronomen vi använder när vi talar med varandra."

Bra. Där sätter vi punkt tycker jag. Hen är ett kompletterande ord som fyller en funktion när det känns drygt att krångla till det genom att svänga sig med "hon eller han", avpersonifiera med "den" eller exkludera en hyfsat stor andel genom att enbart säga "hon" eller för all del "han". Svårare än så är det liksom inte.

Jag tycker ni borde läsa hela Dahmers kommentar i SOLO här. Väldigt cleant.

Godnatt!

I väntan på vaddå?

Så var det dags för den återkommande saknaden att just återkomma. Just nu saknar jag mina vänner och min familj högre upp i landet och längre ner i Europa så oerhört mycket. Samtidigt vet jag att jag har massa fina vänner här i närheten som jag kommer sakna när jag åker upp och sådär kommer det hålla på. Den där lilla tändsticksasken som jag så gärna vill ha, ni vet den där jag kan förpacka mina nära och kära och plocka fram lite när som helst, skulle komma väl till pass nu. Eller ja, det skulle den alltid. Fast när jag berättade detta för en kompis i söndags lätt denne inte lika pepp på det hela utan sa lite ödmjukt att det kanske inte skulle vara jättekul för vännerna att sitta instängd i en ask hela dagarna och jag kan väl se att det finns en liten poäng i det. Så nu funderar jag på att lära mig att teleportera mig själv istället. Kanske är mer praktiskt i längden liksom? Ni andra får fortsätta leva era liv precis som vanligt, bara med den lilla skillnaden att jag kan dyka upp lite hipp som happ.

Kul va? :D

eeh.

Annars har jag de senaste dagarna vikarierat lite smått sådär, blivit regnvattensdränkt av en försäljare på Hötorget (så sjukt taskigt!), spelat kort, ätit en fantastisk marrängswiss, hängt med Fabbie, haft terminens sista läxhjälpspass, hamnat på jazzkonsert och lite sådant.

RSS 2.0