So beautiful but I have to know

Pratade klassisk musik idag med två från STUK, fick feeling när jag kom hem och började lyssna, fick ännu mer feeling och började youtuba på diverse baletter, fick ännuÄNNU mer feeling och kollade vilka baletter som går i stan, insåg att jag skulle kunna se Svansjön på Operan för typ 145 kronor och EFTERLYSER NU EN BALETTINTRESSERAD VÄN.

Amanda Salle Salguero Engström, varför bor du inte här längre?

Sometimes I just want you...

...I just want you for wanting me.

Ibland tror jag att jag i min enfald att jag på något sätt är Telias lilla nöje. Att de liksom har vissa kunder som de skojar lite med och att de har valt ut mig för att de vet att jag, bland många andra, AVSKYR att göra ALLT som får mig att känna mig ens lite till besvär. Typ som att de testar hur många spratt de kan spela mig innan jag stegar in i någon av deras butiker och säger: HÖR UPP, NU FÅR DET VARA NOG!

Och det vore ju kul om det var så, att man inte var en i mängden liksom.

Som bekant var jag exempelvis "återförsäljare" där utan att jag ens visste om det i ett halvår men det ordnade sig på mycket lustiga vägar (om du Joakim som kommenterade ett visst inlägg för några månader sedan av en händelse skulle se detta också så vill jag bara säga att jag gillar Telia och så länge ni inte kräver pengar av mig är ju detta lite utav ett vardagsnöje för min del). Jag verkar inte vara återförsäljare längre, tack Joakim!

Nu säger Telia istället att jag har haft gratis Spotify Premium i ett år och att det går ut nu och att jag får börja betala 99 kronor i månaden om jag vill fortsätta. Men mig veterligen har jag inte haft Premium, däremot ska jag FÅ det snart. Och nu blir jag alldeles konfunderad, tänk om jag har haft det i ett år utan att veta om det? Eller tänk om de börjar lägga till 99 kronor i månaden på min räkning?

Vet ni vad, nu handlar det om pengar och det betyder att jag kanske måste bryta in och säga ifrån. Är detta slutet på Telias spratt på mig? Är detta liksom deras sista stöt? Är det här gränsen går?

Det är så mycket jag inte förstår.

Tvåtusentio, två kvar till tvåtusentolv...

...två poler som smälter.




Helt snötäkt är det ju förstås inte och som ni kanske kan se på nedersta bilden spelas det redan fotboll utomhus.

Förresten så hoppas jag att ni är uppmärksamma på att jag inte är särskilt konsekvent i mitt val av motiv, därav de extrema skillnaderna. Innegården här på ballongen är till exempel betydligt mindre snöig än den var imorse men fortfarande oerhört blöt och isig och inte ens i närheten så vårig som ovanstående bildexempel.

Sådärja, nu är det slut med vädret för idag och för ett långt tag framöver. Det gångna dygnet kommer härmed att utnämnas till allmänna väderprognosdygnet så vi hörs den 28 februari nästa år för en lika gedigen rapport.

Man måste ändå digga svt's öppna arkiv!





Somliga straffar Gud direkt

Idag bjuds vi på...

...snö och moln. Jippi!

Här får man för att man var glad och mallig för gårdagens sol.

PS. Josefin, det du ser är, ja, just det; BALLONGEN

Ett ideal etsas fast om din rätt...

...ingrepp med kniv och pincett.







Detta skriver jag till er där uppe som har tröttnat på snön: HÅLL UT (Salle: TUVALU), snart är den (nästan) borta och då ser det ut ungefär som ovan. Det gör det redan här, vilket jag gillar.

Och medan spänningarna blir till krig...

...slösar jag tid på MTV, Sweet 16, i repris.

Ramlade den här helgen över vad som kan vara tidernas mest intressanta kurslitteratur. Och nej, jag är inte ironisk (dock kanske jag överdriver en gnutta, har ju liksom inte gjort en regelrätt undersökning på området...). "Kvinnor, män och alla andra" heter den och man kan väl säga att det är Sveriges historia från mitten av 1700-talet till idag, med vad man nog kan säga är ett maktfokus. Det snackas äktenskapsfrågor, dövhet, blindhet, feminism, preventivmedel, abort, lagar, homosexualitet, refromer, organisationer, queer, miljonprogrammen, pornografi, mansrollen, kvinnorollen, daghem, dansbanor, kvinnokroppen, massmedia, manskroppen, kyrkan, arbetsmarknaden, invandring medmeramedmeramedmeramedmera. En massa saker som har påverkat vårt samhälle och våra åsikter helt enkelt.

På riktigt, alla borde läsa den för den är sjukt bra skriven och galet intressant och så tydlig i hur människors uppfattningar om  vad som är rätt och fel förändras.

Och på riktigt, jag ÄR VERKLIGEN INTE ironisk.

Jens Rydström och David Tjeder är författare förresten.

Godnatt!


Tänker becksvart bakom din rygg

Jag la ut den här för en herrans lång tid sedan och hade totalt glömt bort den tills för två sekunder sedan. Och ja, vad säga? Den ÄR fortfarande väldigt kul!


Mina tankar är dina tankar är dina tankar...

...fast det vet du knappast om.

Tänkte nästan tanken på att inta sömn men så kom jag på vilket datum det är idag, vilket påminde mig om att IDAG HAR ALBIN GROMER SLÄPPT SIN SKIVA. Och jag är väl inte överdrivet mycket till fan av honom, gillar ju några låtar med det är allt (dock gillar jag dem EXTREMT mycket), men jag har liksom taggat att få bestämma om den där stackars skivan är bra eller inte sedan jullovet så nu blir det lyssna av!

Hej så länge!

Mataffärerna i Kärrtorp - vilket hittepå!

Skulle handla efter kvalitetstid på universitetet igår. Hade skrivit en ordentlig lista på min nya telefon. En sådan checklista, ni vet. Icket att förväxla med handlingsappen dock för den kan jag tänka mig är smått onödig när man är ensam i hushållet. Hur som helst, jag kände för att göra något spännande, gå till en ny affär eller någe och eftersom jag redan har hunnit avverka alla i närområdet fick det bli mataffärerna vid Kärrtorp. Främst för att det där finns ett större Coop och jag gillar Coop.

Så det blev alltså avstigning i Kärrtorp och mot mitt mål. På vägen dit såg jag att Ica hade ett och annat bra extrapris så jag bestämde mig för att shoppa på BÅDA affärerna. Det blir så förstår ni när man har mycket tid och ingen att ge den till att man liksom drar ut på saker och ting helt i onödan för att fördriva den. Tiden alltså.

Nåväl, inne på Coop gick jag inte bananas men jag inhandlade det jag behövde, konstaterade att detta var ett riktigt hittepå-coop med snålt på både frukt- och grönsakssidan och stegade, efter betalningen, vidare mot ICA.

Och vilket ICA sedan! NU SNACKAR VI HITTEPÅ. Alex Schulman skrev någon gång om ett skit-ica i hans närhet och om jag inte visste bättre skulle jag nästan tro att det var skit-ica i Kärrtorp, men det är det inte för han bor inte där. Men om detta Ica inte är etta inom skit-ica-kategorin så är det iallafall god tvåa, inget snack om saken. För, och läs noga nu, det var liksom 23 februari igår och skit-hittepå-knas-ica sålde yoghurt och fil som fick ut den 16 februari, eller någon dag senare. Jag trodde jag var dum i hela huvudet och hade läst fel eller något men ICKET. Inte ens ett extrapris kunde de avvara. Och vi snackar inte typ EN yoghurtförpackning utan snarare typ sju. Det var brutalt. En icke uppmärksam konsument skulle lätt kunna luras. Dessutom hade de inte glassen som jag skulle inhandla.

Skit-ica i Kärrtorp - varenda annan mataffär som jag har besökt i mitt liv =
-98263867346 (!!) - 1



Samtidigt så vet jag att när allting funkar bra...

...så finns det ingen annanstans där jag vill va.


Ovanstående är ett utdrag ur skolverkets information om nationella provet i matematik i årskurs 6. När jag av jobbrelaterade anledningar och ganska mycket eget intresse läste detta mådde jag lite smygdåligt, både fysiskt och psykiskt. Faktiskt. Jag överdriver inte alls. Jag fick en påtaglig stresskänsla i kroppen som kombinerades med irritation och lite ledsenhet. Och jag vet vad det berodde på. Tror jag.

Redan i årskurs 1 fick min klass förbereda sig inför utvecklingssamtalet genom att rita en glad, ledsen eller neutral smiley för hur vi kände inför skolrelaterade saker. Jag minns inte om det handlade om konkreta skolämnen, dock gissar jag det, men jag minns att man åtminstone fick rita dem för hur man trivdes i klassen och så. Jag trivdes i min klass, jag hade kompisar och skolan gick bra så rent logiskt finns det ingenting i det där som borde ha traumatiserat mig, och det har det nog inte heller. Fast jag minns att jag ogillade smileysarna.


Så småningom byttes de där gubbarna, som oftast var glada för min del, ut mot papper där man fick skriva några rader om hur man kände inför olika saker. Samma dåliga känsla infann sig och kanske började jag utveckla tanken om att jag kunde svara "fel".

I årskurs nio eskalerade det, tror jag. För varje ämne fick vi då sätta ett kryss på en linje för hur bra vi kände oss i varje enskilt ämne. Min lärare, som jag tyckte väldigt mycket om, sa i all välmening att hon nog aldrig hade sett en linje där någon kryssat sig själv så lågt i förhållande till lärarnas kryss. Jag tog det som ett bevis för att man kunde kryssa fel och att det låg en prestation i det där eviga kryssandet blev ett faktum.

Så kom gymnasiet. Jag har nog aldrig kryssat och utvärderat och vägt och målsatt mina kunskaper så mycket som då. Jag har skrivit hela sidor i svenskan och engelskan om hur jag tycker att jag själv presterar, sidor som jag givetvis ville skulle vara V Ä L F O R M U L E R A D E, och jag har kryssat min jazzteknik och min interpretation som jag minns inte vad. Och jag har alltid gjort det med medvetenheten om att det inte räcker att jag själv har en uppfattning om hur bra jag tycker att jag kan något för den här uppfattningen ska jämföras med lärarens, som i sin tur är något slags facit.

För det är så det alltid har känts, åtminstone för mig. Man kan kryssa fel. Man kan känna fel. Man kan tycka fel. Man kan kryssa för högt, då blir det pinsamt och jobbigt och man har ingen självuppfattning och man kan kryssa för lågt och då måste man tro på sig själv och se att man är BRA. Och det är också ett nederlag, att inte se det.

Jag kan absolut se det positiva i att ha en uppfattning om sin egen förmåga och självklart förstå att det kan vara gynnsamt att höra uppfattningar utifrån om denna. Men jag kan inte se det positiva i att skolvärlden, och givetvis jag själv, har fått mig att tro att det ligger en prestation i det där. Att det finns rätt och fel där någon annans uppfattning om mig själv är mer korrekt än min egen. Och att jag dessutom ska se detta på ett fysiskt papper framför mig, min felaktiga uppfattning och lärarens rätta svar, när det hade räckt gott och väl att höra orden.

Jag tror inte att jag är ensam om känslorna.

Därför mår jag dåligt när jag ser hur de stackars sexorna ska fylla i hur bra de tycker att de är på matematik och sedan tvingas överlämna sin självuppfattning till läraren som sedan ska granska denna i förhållande till de faktiska resultaten. Och eventuellt ge "domen" på utvecklingssamtalet.

Och som det ju alltid är vet jag ju inte hur det skulle ha skadat mig att inte få kryssa mig genom grundskolan och gymnasiet, kanske var detta den bästa vägen trots allt. Men den borde kunna bli ännu bättre, tycker man.


It's a crazy world we're living in


Pressmeddelande: Olaglig utvisning av Jean Kabuidibuidi just nu

Var har systemet fullkomligt rasat här egentligen? Jag förstår inte och jag vet inte om man kan förstå men jag önskar att jag åtminstone kunde få en förklaring från de som har fattat beslutet. För det ÄR så konstigt. Och sorgligt. Och skamligt.

Mittemellan vuxen och barn...

...lilla gumman och stora karln.

Just det, vet ni en sak som är jättekul med förskola och fritids? Att ordet "mellis" används under helt seriösa former. Man får liksom säga "nu ska vi äta mellis" och alla tar en på fullaste allvar, vuxen som barn. Ingen tycks höra att det är ett roligt ord. Det är bra för det ger ju lite guldkant på tillvaron för min del.

Men som sagt, man är väl lite förtjust i det här med språkhumor och därför tänker jag att det är hög tid att bringa mellis tillbaka. Åt skogen med fika, kaffe och mellanmål - in med MELLIS. Jag lovar att världen skulle bli bra mycket roligare om folk träffades över ett mellis istället för en fika.

Andra roliga ord som man kan använda lite varstans om man får feeling:
- Fralla
- Lyx-/lyxigt
- Go'fika

Om man vill kan man även kombinera dessa på följande sätt:

- Idag får vi lyxfralla och go'fika till mellis.

Jisses, tror typ att det skulle rädda världsfreden om vi fick säga det varje dag (framför allt om alla människor fick just lyxfralla och go'fika och slapp svälta också).



To figure out this life

Jag tycker att detta är en smula diffust:
http://cdon.se/b%C3%B6cker/sch%C3%BCck%2c_cathrine/lchf_f%C3%B6r_tjejer_%3a_supermaten_p%C3%A5_medelhavsvis-11056576

LCHF för tjejer: supermaten på medelhavsvis
heter alltså boken. Men i dess beskrivning står det ingenting om varför den HÄR varianten av LCHF skulle vara för tjejer. Det står inte heller varför den är på medelhavsvis (förutom att de nämner olivolja) vilket i sin tur är paradoxalt eftersom medelhavskost generellt sett brukar innehålla:
  • nötter
  • mandlar
  • fet och mager fisk
  • kyckling
  • kalkon
  • baljväxter
  • rotfrukter (vilket man väl inte ska äta enligt LCHF?)
  • grönsaker
  • frukt (vilket man väl kan undvika enligt LCHF?)
  • bär (är väl lite tveksamt även där?)
  • fullkornsprodukter (man ska väl undvika spannmål över huvud taget i LCHF?)
  • magra mejeriprodukter (hur kombineras DETTA med LCHF?)
  • rött vin (endast vid festligare tillfällen enligt LCHF)
Jag vill verkligen inte göra mig lustig men jag förstår inte helt? Borde inte LCHF på medelhavsvis vara exakt detsamma som LCHF, alternativt inte kunna räknas som LCHF?

Jag förstår inte heller hur man kan tro att man kan sälja en bok (och kanske till och med klarar av det?) med den så fruktansvärt märkliga titeln utan att ha någon förklaring till den i beskrivningen?

Min slutgiltiga fråga är: är det ett säljtrick? Det framstår ju så. Utifrån den på många plan intetsägande beskrivningen kan man lätt tänka sig att diskussionerna kring titeln har gått såhär:

- Jaha, vad ska den heta nu då för att vi ska få sälja?
- Något om att LCHF har visat sig bra mot vissa sjukdomar?
- Näe... det är redan sagt.
- Men det är ju det vi tar upp?
- Ja, men det vet folk... Plus att det exkluderar icke-diabetiker och dylikt.
- Okej, det är sant... Vi vill ha så stor målgrupp som möjligt... För tjejer kanske?
- Männen då?
- Äsch, vi behandlar dem när vi ska snacka muskelbyggnad nästa år.
- Jamen "LCHF för tjejer" - är inte det lite uppenbart? Blir inte folk typ arga då?
- Vi drar dit nåt med medelhavet då? Ordet väcker positiva minnen och bilder från semestrar när man ätit godgodgod mat!
- Men det är ganska mycket i medelhavskosten som LCHF exkluderar?
- Äsch, det hänger dom inte med på - man äter ju fisk till exempel!
- Okej, men
"LCHF för tjejer: supermaten på medelhavsvis", blir det bra? Får vi sälja då?
- Tveklöst! Succé blir det!
- Klubbat!


Ja, hörrni, det är så mycket jag inte förstår...

Källor:
http://www.dietguiden.com/medelhavskost.php
http://iform.se/valbefinnande/forebyggande/at-dig-i-kanonform-pa-medelhavskost
http://www.kostdoktorn.se/lchf/
http://www.lchf.se/


The more I see...

...the less I know.

Klickade in på min blogg, vidare in på statistiken och fann detta:


- EN RÄT LINJE!

Blev raskt tvungen att räkna ut linjens ekvation där x var datumet och y antal läsare, vilken blev y=69-3x.

Efter det kunde jag inte bestämma mig om jag skulle blogga om detta av två anledningar:
1) Det är faktiskt inte intressant över huvud taget.
2) Mönstret skulle omedelbart förstöras.

Men det faktum att jag borde plugga gör att jag bloggar om det iallafall.

Och ni som vill kan ju räkna ut hur många unika sidvisningar jag hade igår, eller för all del hittills idag. En ledtråd kan vara att det inte direkt svämmar över.

Hej så länge!

Note to myself IV

Vareviga vecka gör jag misstaget att skriva en text, tycka att jag faktiskt har lyckats fatta mig relativt kort och sedan inse att jag förväntas ha 1,5 radavstånd. Då går allt åt pipsvängen och jag inser att jag även denna vecka måste ta bort och förkorta och bli less. Då brukar jag bli just less. Efter det inser jag att fotnoter också tar plats. Då funderar jag på att hoppa av.

Men så kommer torsdagen, fast i detta fall blir det måndagen, och jag inser på nytt att kursen är kul. Då funderar jag inte längre på att hoppa av.

Därför ska jag hädanefter:
- Välja 1,5 radavstånd på en gång
- Använda slutnoter istället

Vinnande koncept!

Note to myself III

Fick prova på det här med förskoleklass idag, vilket var spännande och ledde till trötthet MEN genusvetenskapN säger åt mig att att skriva min tutoruppgift och jag ignorerar att det är fredag och lyder. Hoppas jag. Det gör jag. Sjukt effektiv ska jag vara. Jättekul blir det. Jätteintressant också för den delen. 21.00 är mitt mål, då ska jag vara tillräckligt klar. Kom igen, you can do it!

(Pep-talk med mig själv.)

Märkligt


För att få flyga flygplan mellan Stockholm och Umeå måste man ange:
1. Förnamn (förståeligt)
2. Efternamn (förståeligt)
3. Mailadress (förståeligt)
4. Telefonnummer (förståeligt)
5. Kortuppgifter för betalningen (förståeligt)
6. Kön...?




Still I am responsible if it would fall apart


Förhoppningsvis har ingen missat den så jag tänkte bara påminna om att fina When I held ya just är väldigt fin.
Och nu var det gjort.

Men nu vill alla boka resa upp till Alperna

Om ni har missat den kan jag tipsa om Mofeta & Jerre - Briljanter & Smaragder. Tror att det var typ Sippie som tipsade mig om låten Briljanter & Smaragder i somras (fast jag är inte helt säker, så förlåt om det var någon annan) men tyvärr så fastnade jag inte. Och det var ju lite synd kan tyckas.

Hur som helst, om ni vill lyssna på svensk hiphop som är kul musikaliskt och har skickliga texter ska ni lägga lite tid på den här skivan, tycker jag. Ett tips är dock att inte sitta stilla vid datorn när ni lyssnar för skivan är som mest angenäm när man är ute och vandrar (JAJEMEN).

Kan även säga att jag första gången jag lyssnade inte var alltför förtjust och det berodde på att jag missade ungefär EXAKT ALLT det bra, förutom musiken. Med andra ord slölyssnade jag på texten, fokuserade på rösterna och hörde bara de mest vulgära raderna vilket gjorde att jag tyckte att allt kändes oerhört...typ vanligt.

MEN andra gången, ojoj, vilken skillnad! Som sagt, stundom helt genialiska textrader och ordval som gör att det ungefär alltid är spännande att lyssna eftersom man när som helst kan hitta någonting "nytt" i texten. Dessutom levererar de väldigt typiska personporträtt, i positiv bemärkning, och rätt igenom svängig musik.

Följande låtar är mina heta tips:
Nedräkning - Sjukt fyndigt! Kolla på titeln och lyssna på mönstret säger jag bara.
Glasögon är fult - Rolig liknelse i refrängen, svängig och roligt personporträtt
Väderleksrapport - Hahahahaha, vet inte hur många gånger jag har skrattat åt den här låten. Lätt varje gång jag har lyssnat på den, vilket börjar bli ett antal. Ironin är så fullständigt perfekt när man tänker på vad "snö" är och den får dessutom "snön" att verka precis så patetisk och dum som den är. Dessutom är låten sjukt svängig, kul!
Kalifornien - De typiska tankar och känslor som framställs gör låten så rätt.
Bakom din rygg - Alltså jag vet att texten stundom är...grov... men trots det gillar jag låten, vet inte varför men det är typ "mystiken" i den kanske...
Lilla flicka - Usch, jag blir så fruktansvärt ledsen av den här för att man hör så tydligt varthän det barkar, hur hans syn på henne och det hon gör förändras, hur han tror sig ha rätt och hur han tycker synd om sig själv. Uschuschusch. Förändringarna i refrängerna är så fruktansvärt ledsamma att jag vet inte vad jag ska göra.

Håll till godo!

Vart jag mig i världen vänder...

...står jag här med tomma händer.

Firade Alla hjärtans dag med att prata med miss Kreuger i telefon, lämna in belastningsregistret för ett jobb, köpa ny mobil, multiplicera, promenera längs strandvägen i snön (låter antagligen både mysigare och mindre mysigt än vad det var, beroende på hur man är lagd men jag tyckte det var mysigt. Fast kallt) och göra lunchlådor. Det ni!

As always, I just can't cry...

...I don't know the answer but I've always wondered why.

Det var någon gång under psykologikursen. Jag minns exakt i vilken del av salen jag satt och jag tror att det var under aggressionsföreläsningen i socialpsykologin men egentligen bör jag låta just det vara osagt. Hur det nu än månne vara så pratade föreläsaren bland annat om alkohol och dess effekt på oss människor.

Jag tror att många av oss någon gång har hört någon säga, eller kanske till och med har sagt det själv, att alkoholen gör att man vågar vara sig själv. Okej, det är kanske en alldeles för klyschig mening för att någon idag skulle välja just de orden men innebörden i den har vi väl alla stött på? Jo, det har vi, om inte annat som Norrlandsgulds slogan.

Det var just det där, att alkoholen gör att man vågar vara sig själv, som min föreläsare bestred lite sådär i förbifarten. Nämligen genom att säga något i stil med:

Alkohol handlar inte om att man blir mer sig själv, det handlar om att man minskar inhiberingen, det vill säga den förmåga som vi människor har att behärska oss när vi är påväg att göra saker som vi vet att man som människa inte bör göra. Detta betyder att alkoholen gör att man blir lite mindre människa och därför mindre sig själv.


Givetvis var inte det där ett exakt citat, så bra minne har jag inte, men innebörden var den ovannämnda och ordvalen i det närmaste sådär.

Jag vill påpeka att hennes personliga inställning till alkohol faktiskt inte framkom, hon nämnde ovanstående som fakta och fakta är det. Jag vill också påpeka att den fysiska (och sociala) effekten av alkohol är densamma oavsett hur man ser på den. Jag tycker däremot att hon belyste den på ett intressant sätt genom att säga att man kanske inte blir mer, utan snarare mindre, sig själv av alkohol eftersom behärskningarna är en del av ens person.

PS. "Behärskning" blir förresten lite fel ord egentligen, skulle nog inte säga att man fullt ut kan översätta inhibering som psykologisk term till det men det sistnämnda tyckte jag lät så himla pretto och besserwisser. Nu blev det nästan så ändå, vilket verkligen inte var meningen, men ja, behärskning kan typ lätt klinga negativt i vår kultur där man, enligt min uppfattning, alltid ska vara så oerhört mycket "ingenting ska stoppa mig" (fast vi vill ju behärska oss inom väldigt mycket å andra sidan, men det är nästan en annan diskussion). Tänk därför behärskning som vår förmåga att inte slå till någon fast vi vill, inte säga något som vi vet sårar onödigt mycket och vara allmänt socialt kompetenta. Typ. Fast det är inte heller en rättmätig definition egentligen. Aja. DS.

Kanske var det tur att jag föll så djupt...

...för det var du som fick min fallskärm att vecklas ut.

Om ni vill lyssna på en bra låt kan ni lyssna på den här. Timbuktu och Oskar Linnros, kul! Första gången är den kanske inte jätteimponerande, eller jag tyckte inte det i alla fall, men när man har gett den typ en chans till är man fast. Helfast. Mest för att den är trallvänlig och har kul text, som alltid när Timbuktu är med i bilden. Sedan är det ju lustigt att man hör så OERHÖRT tydligt att Linnros har jobbat med den också.

Note to myself II

Några saker som framkallar jobbiga känslor trots att de inte borde göra det, vilket jag borde komma ihåg:
- Läsa mail
- Svara på mail/skicka mail
- Skicka halvformella sms
- Ringa telefonsamtal (!!)
- Skicka vissa andra sms
+ annat

Några saker som är jobbiga att göra precis just nu:
- Borsta tänderna
- Ta bort sminket
- TA UT LINSERNA ÅHNEJ DET HADE JAG GLÖMT VAD JOBBIGT DET BLEV NU BLÄ
- Gå och lägga mig

Bara så jag vet.

Du kommer nog aldrig mer vara min vän

Alltså ibland när jag har sådär riktigt tråkigt tycker jag att grammatikhumor ungefär är det roligaste som finns. Felanvändning av ord och så. Man kan liksom ha kul med sig själv då, bara att gå runt och tänka i felböjningar och feländelser och feluttal och liknande. Ett litet tips bara.

Som inspo får ni några ord här nedan som ni kan börja jobba med. Några har jag använt här sedan tidigare och det tänker jag är helbra, då är ni med på noterna liksom. Fetmarkerad motsvarar korrekt användning/böjning/uttal och kursiv en lite mer alternativ. Och jag står verkligen inte som upphovsman för alla själv. Typ inte ens någon.

  1. Tunnelbana/tunnelbanan (som i bana) = tunnelbanan (som i frukten eller örten eller bäret eller vad man nu vill kalla na)/tunnelbananen
  2. "Jag har ingen motivation idag" = "Jag har ingen motivering idag"
  3. Nu ska jag gå och sova = Nu ska jag gå att sova (lätt bästa, funkar i übermånga sammanhang också)
  4. Glass-kål istället för glas-skål, utt-al istället för ut-tal, be-tyda istället för betyda och så vidare.
  5. Pepåka istället för påpeka, massuppfitta istället för missuppfatta, venusgetenskap istället för genusvetenskap och så vidare.

Där fick ni lite inspo som sagt.

 


Men det finns en anledning till att jag tagit med dig här ikväll eller...

...eller, eller?

Här sitter jag och pluggar på uni. Två bord bort sitter två tjejer som pluggar utvecklingspsykologi och garanterat går psykologi I. De drar samma exempel på grovmotorik, finmotorik, anknytningsstrategier medmeramedmeramedmer som jag själv, med inspo från våra föreläsare, gjorde för en månad sedan nämligen. Jag funderar på att stega dit med min expertis på området, mest för att jag tycker att samband är allmänt coolt och det var längesedan jag upplevde något sådant och då är det roligt att få påpeka det för någon men då gör jag det här istället så slipper jag skämma ut mig i onödan, känner jag. Dessutom kan jag inte alls påstå att jag besitter någon expertis på utvecklingspsykologi över huvud taget. Kirrade dock ett C på tentan trots flytt och avsaknad av både bok och motivation (eller motivering som jag och Amanda säger) så helt bakom flötet är man väl inte. Fråga mig vad som helst om, ja, låt säga ambivalent anknytning eller trygg anknytning och jag ger er svar på tal som en riktig professor!

Fast nja, inte riktigt kanske...

Visst du kan rycka på axlarna, spela ball...

...och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall.

Vi är ju människor och vi tänker. Så långt tror jag att de flesta av oss är med. Vi tänker rätt mycket också, de som hävdar något annars kanske gärna vill tro att just de har en så kallat skön inställning till livet i allmänhet men i själva verket tror jag att det handlar om någon form av ignorering. Hur som helst, jag är av en stark uppfattning att man kan tänka på såväl bra som mindre bra sätt och jag tror att detta är oerhört kontextbundet. Därför har jag nu kartlagt vilka platser man tänker bra och mindre bra på. Och med "man" menar jag åtminstone min egen person för detta är inte en alltför kvantitativ studie, snarare lite mer av det kvalitiva slaget med enbart mig själv som försöksdeltagare. Och försöksledare.

Detta är resultatet:

Begreppsförklaring
Bra=med perspektiv, utveckling, verklighetsförankring och framgång
Mindre bra=hyfsat mängd av ovanstående egenskaper men främst avsaknad av utveckling och framgång.
Dåligt=motsatsen till bra. Innehåller ofta cirkeltänkande.
Med tänka avser jag i detta sammanhang tänkandet som ett verktyg för att påverka, analysera och omstrukturera filosofiska, relationära och känslomässiga uppfattningar. Då och då tangerar jag också tänkandet som ett verktyg för konkret planerande och utbildande, detta är dock inte var tyngdpunkten ligger.

Resultat
Platser där man tänker dåligt
- I sängen just innan man ska somna. Allting blir alltid värre. Slår nog aldrig fel.
- När man packar. Man bli sentimental på alla de vis och bara minns och ser fram emot och undrar om man gör rätt och vad som kommer hända och ingenting i tänkandet är särskilt strukturerat eller med perspektiv.
- Framför Facebook. Fungerar faktiskt helt sjukt dåligt. Däremot är det fantastiskt bra om man vill ha någonting att tänka på.

Platser där man tänker mindre bra
- På bussen/tunnelbananen eller i bilen. Tänkandet kan många gånger ske med viss framgång och ganska bra perspektiv här men inte tillräckligt bra för att klassificeras som en plats där man verkligen tänker bra.
OBS! Snackar vi skoluppgifter är denna plats riktigt bra för att mentalt förbereda sig eller strukturera upp texter och dylikt, liksom om man ska försöka minnas fakta/händelser.
-
Vid datorn, med musik och tetris/bubbleshooter. Styrkan för detta alternativ ligger i att man, i kontrast till i sängen just innan man ska somna, neutraliserar känslor. Svagheten ligger i att tänkandet oftast saknar framgång.
- När man spelar piano. Ofta kan man bli lite nedstämd men samtidigt ger pianot ett slags lugn och man tenderar att åtminstone få rätsida på känslorna, vilket kan leda till en senarelagd framgång.
- På föreläsningar. Hehe, alltså, medvetenheten om att man borde koncentrera sig på annat är ju ett litet störande moment i det hela men i övrigt tänker man ganska klart då faktiskt. Främst om det kan relateras till ämnet som det föreläses om.

Platser där man tänker bra
- Vid diskhon med jättemycket disk, såvida man själv bär ett visst ansvar för att disken finns, det vill säga inte diskar efter någon annan som man inte vill diska efter. Jag tror att det handlar om att man vet att man gör någonting bra och ser resultat för varje tallrik som ställs i diskstället. Det får en att känna att det finns en verklighet och att saker och ting går framåt. Kanske klart bästa.
- När man städar sådär otroligt ordentligt, i byrålådor, garderober etcetera. Fungerar finemang av ungefär samma anledningar som ovan skulle jag tro.
- När man springer. Känslomässigt och relationärt är detta de bästa av sammanhang. Det finns ingen gång som man känner sig så stark som då. Snackar vi uppgifter som ska genomföras är det däremot lönlöst, man kan inte planera när man springer.
- På promenadrundan. Det är med nöd och näppe som promenaden får finnas i denna kategori för det är inte alltid tankarna förs framåt men promenaden öppnar för analys och ger möjlighet att se ur olika perspektiv på ett sätt som springturen inte riktigt gör.
- När man borstar tänderna. Faktiskt. Jag tror att man måste testa det för att förstå men bra är det.
- På andakter och dylikt. Många gånger påminns man om att man inte behöver vara själv med sina tankar.

Senna!


Som att jag sitter med en fjäder...

...och vill rista i sten.

Idag köpte jag en...

...kaffemugg på Classes. Och ja, jag vet att mitt bord är dammigt men det hör inte hit och förresten så skulle ni se mitt golv, det spelar liksom i en egen liga (inte bra). Hur som helst, jag köpte den för att jag så sällan hinner dricka kaffe här hemma innan jag ska gitta från lägenheten och då måste köpa unikaffe och det är inte jättevälspenderade pengar direkt. Så jag var jätteglad över mitt funktionella inköp.

Men vet ni vad? Glädjen blev ännu större när jag upptäckte att det bifogades...

...instruktioner till muggen. Jättebra eftersom den är så svår att förstå hur den funkar!

Här nedan citerar jag de viktigaste instruktionerna. De fetmarkerade är sådana som jag tycker det är extra bra att de har påpekat:

Kaffemugg med lock
Läs igenom hela bruksanvisningen före användning och spara den sedan för framtida bruk. Vi reserverar oss för ev. text- och bildfel sam ändringar av tekniska data. Vid tekniska problem eller andra frågor, kontakta vår kundtjänst.

Säkerhet
  • Se alltid till att locket sitter fast ordentligt innan du dricker ur muggen.
  • Överfyll inte muggen, het dryck kan bränna dig. Fyll ej över märkningen på muggen.
  • Muggen kan läcka om den tippas.
  • Produkten får ej användas av personer (inklusive barn) med begränsad fysik eller mental förmåga. Den få ej heller användas av person utan tillräcklig erfarenhet och kunskap om de inte har fått instruktioner om användningen av någon som ansvarar för deras säkerhet.
  • Låt aldrig barn leka med produkten.

Produktbeskrivning
Ta med kaffet hemifrån till bilen, bussen eller på väg till jobbet. Gummerat grepp som gör den enkel att hålla och väggar av dubbelisolerande plast samt lock som gör att den håller värmen länge och inte blir varm på utsidan. Tål maskindisk och mikrovågsugn.

Användning
  • Rengör muggen innan användning.
  • För att öppna locket, vrid motsols.
  • För att stänga locket, vrid medsols.

Ja, vad säga? Det är så bra när det inte finns utrymme för missförstånd.

RSS 2.0