Jag kan inte prata med dig när du tittar bort

...snälla ge mig två sekunder innan du ger upp.

Min mor la in lite bilder på datorn häromkvällen. Det har lett till att jag nu har möjlighet att bjussa på lite roliga bilder på mig och min familj. Samtliga från den gångna sommaren. Och nu kommer mamma så fort hon ser det här med största sannolikhet fråga varför jag inte lägger ut lite fina bilder men jag tycker att dessa är fina. På sitt lilla vis. De säger liksom så mycket.

Nu åker vi.

Den första bilden har jag valt att kalla Ironi. Varför? Min mor gillar att tvätta. Man kan tveklöst säga att hon har så kallad tvättmani. Vet ni vad hon gillar ännu mer? Pedantisera (utöva pedantiskt tillvägagångssätt) när hon hanterar nytvättade lakan. Till familjens stora fasa. Men hon gillar inte katthår. Därför blev jag mäkta förtjust när jag insåg att någon faktiskt har besvärat sig att föreviga minnet av när världens hårigaste katt la sig till rätta på min mors nytvättade och pedantiskt hanterade lakan.

Här har ni den, Ironi:


Den andra bilden kallar jag för Definitionen av krångel och jag tror faktiskt att den talar ganska bra för sig själv.


Den tredje bilden har jag givit namnet Demonstrativt. Den visar nämligen hur jag demonstrativt vänder bort blicken när någon i familjen för 685940305:e gången vill ta en torr bild vid matbordet. Den är bra. Titta först på Josefin; fin och glad. Sen på Johanna; fin och glad. Sen på mig; påtagligt irriterad.

Fjärde och sista bilden heter De fyra internerna och sagan (Josefin kör all in). Behöver nog inte säga så mycket mer än att ingen var seriös men den äldsta i skaran satsade verkligen järnet.


Aja, hejdådå!

Mina mål/drömmar/önskningar

Det var i ettan på gymnasiet. Jag och min fränd Amanda satt och beklagade oss över det faktum att engelskanationella närmade sig med stormsteg. Jag vill gärna säga att vi brann av ett okänt antal gånger under det samtalet allt eftersom vi kom på fler värdelösa saker med det där provet. Att man skulle sitta och prata instängd i ett rum med en klasskompis om ett ämne som oftast inte var alltför intressant och som man dessutom på knappast mer än en kvart förväntades ha åsikter om som skulle framföras på engelska samtidigt som engelskaläraren antecknandes satt bredvid är bara ett exempel på vad som gav oss rejäla minusmuskler i ansiktet.

När vi hade suttit där vid varsin dator, för det var över msn det skedde detta samtal, ett längre tag så skrev jag något i stil med att mitt mål med nationella ändå var att överleva. Det ledde till att jag där och då, som den förvirrade sextonåring jag var, formulerade mitt mål här i livet: att överleva.

Jag står fast vid det.

Bildligt talat betyder det att varje sak som jag tar mig an vill jag överleva. Det betyder inte att jag inte bryr mig om resultatet utan snarare att jag absolut bryr mig om resultatet men inte så hårt att jag inte överlever processen. Jag skulle med andra ord inte slita så hårt för att nå ett visst resultat eller mål att jag skulle dö på vägen. Bildligt som sagt dårå.

Men faktum är att det slutar inte där för det går också att ta mig på orden gällande mitt mål. Jag vill överleva livet. Jag hoppas verkligen att jag överlever livet. För jag tror på ett liv efter det här livet, eller snarare en fortsättning. Detta betyder att mitt mål är att jag ska ta mig igenom livet, livet i den mening som vi har en tendens att definiera det i vår värld (man föds, man jobbar, man dör, ni vet), och faktiskt överleva det. Att jag, när jag är i det läget att jag dödsförklaras på jorden, fortfarande är vid medvetande men troligtvis någon annanstans och på ett annat sätt och då kan säga "Tack Gud".

Där har ni det, mitt mål här i livet. Mina drömmar och önskningar riskerar bara att bli klyshiga och långa och jobbiga så vi lämnar dem.


Min favoritårstid och varför

Okej, den här är på riktigt ett skämt. VEM I HUNDAN tycker inte att sommaren är den bästa årstiden om man har så pass mycket bloggare i sig att man till och med bryr sig om att följa den här utmaningen för att skriva saker, alltså inte bara skriver när man har något vettigt att säga? Det jag menar är, baserat på mina fördomar, att de flesta som tycker att vintern är den bästa årstiden gillar ju uteaktiviteter som skoteråkning, utförsåkning och snöbollskrig och ägnar alltså inte överdrivet mycket tid åt att logga in på blogg.se eller annan vacker bloggportal för att skriva vad de åt till frukost medan vi bloggare gillar att hänga på fina ställen och ta mysiga kort på oss själva och våran mat som vi äter på en uteservering i solen bara för att sedan kunna visa upp det på bloggN. Summa summarum; alla bloggare tycker att sommaren är den bästa årstiden för att man kan vara ute och ha det mysigt därför är dagens (fast det är ju verkligen inte dagens men ja) "uppgift" helt värdelös.

Jag hoppas att ni förstår att jag är lite smygironisk för tillfället.

I vilket fall som helst så vill jag egentligen bara komma fram till att sommaren är min favoritårstid för att allt är som finast då och människor har som mest tid då och är som socialast då. That's it.

Snart kommer ingenting bli som vanligt...

...snart är vi förbi den tid som varit.

Eftersom jag drar av en flytt till storstan någon gång nästa vecka kollar jag runt lite vad jag ska ta med och hittade då bland annat en dagbok skriven av Julia Carlsson snart 9 år. Hon hade skrivit saker som dessa:

30/5-01 Onsdag v.22
Idag har vi sett film på skolan som handlade om vilda djur som fångade varann. Jätte kul allsåå ååå vad bra den var. OJ JÄTTE tråkigt menar jag.
Hejdå!

2/6-01 Lördag
Idag har mamma fyllt år & Matilda var här det var roligt men nu årkar jag inte skriva mer!
Hejdå!

Jag hittade även ett anteckningsblock som jag uppenbarligen hade haft med mig på fågelskådningen i fyran. Man kan väl säga att det kanske inte var den roligaste dagen i mitt liv, jag tyckte redan då att det här med friluftsliv inte helt var min grej nämligen och detta syns tydligt i mina anteckningar:

Sett:
Tranar
Svarn
Simmande svan
Talgoxe
Höna =)
Storspov
Måsar
Tofsvipa

Hört:
Bofink
Storspov

Blandat:
träd som en bäver bitit på
fåglar
spindel
vattenpölar
skog
stig
sjö
gräs
berg
stenar
buskar
åkrar
gegga
granar
moln
fågeltorn
kläder
kikare
hus
bilar
bro med hål
lada
hästbajs
TVmast
eldstad
kamera
Maria (lärare)
Sebastian (elev)
Sofia
Viktor
Elina
Robin
Parsa
Erik
Nina
Christoffer
Jenniefer
Henrik D
Sofie
Henrik P
Izabelle
Jerry
Andreas
Conny
Åse
Ivan
Elin
Jag
Maud (lärare)
Ann-Loise (Eriks mamma)
Anders (Sofies pappa)
Helene (Ninas mamma)
Kicki (Crilles mamma)
Tina (Sofias mamma)

OBS!
Denna fågelskådning var med skolan.

SLUT

Jag känner riktigt hur mycket roligare det var att sitta och skriva namnen på alla i klassen fint i stället för att spana på fåglar när jag hade sett några stycken där i början. Jag känner också hur irriterad jag idag skulle bli på en tioåring som gjorde så på fågelskådningen. Nu skulle jag i och för sig aldrig ge mig ut på fågelskådning med ett gäng tioåringar heller men aja.

En person jag vill träffa just nu

Som jag sa så skulle det gå dåligt det där med att skriva en per dag och jag har inte jättemycket att säga till mitt försvar. Nu kör vi istället.

Den här är svår, riktigt svår. Verkligen inte för att inte vill träffa en enda människa utan snarare för att jag vill träffa en väldig massa människor. Om jag fick skulle jag lägga alla mina nära och kära i ett litet etui och bära med mig det överallt. Sanslöst praktiskt när man saknar folk så att man nästan går sönder. Men om jag har förstått saken rätt så går det tyvärr inte. Fast bra vore det. Som antytt.

I vilket fall som helst så kan jag säga att det finns en person som jag verkligen vill träffa precis.just.NU. Egentligen sågs vi hyfsat nyligt, fast så känns det i och för sig inte, men kruxet är att det tyvärr är väldigt mycket för länge tills nästa gång vi ses. Vilket är sämst. Men ja... Det är i alla fall en fantastisk människa som man mår så bra av, som gör mig gladgladglad och som jag saknar galet mycket.

Så nu vet ni det.


1. En bild på mig + 10 fakta om mig.

Då åker vi då.

1. Jag är en vansinnigt ironisk människa. Alltså, ibland brukar jag verkligen ta mig en funderare över vad folk tror att jag är för en kuf egentligen. Och det känns inte sådär jätteokej alla gånger.

2. Jag tycker att hela grejen med att jag har en blogg är ett konstigt hittepå för att jag inte är alltför förtjust i att prata om mig själv och dessutom har så svårt att hitta en anledning till att folk ens skulle vara en gnutta intresserade, vilket i och för sig syns i min statistik också, men vill samtidigt inte sluta skriva just för att jag vill skriva.

3. Jag formligen AVSKYR mediatugg som "satsa på dig själv/din karriär/dina drömmar" OCH SÅ VIDARE. Visst förstår jag vikten av att komma ihåg sig själv men jag begriper inte hur man kan tro att det är hållbart att varje människa ska prioritera sig själv, vilket man bör anse om man har artikel efter artikel om det i offentliga tidningar.

4. När jag var 15 år spelade jag troll i skogen samt på Gammlia i geten Egon eller Enok eller något sådants hage för att fira att Carl von Linné fyllde 300 bast. Till exempel hängde jag då i den där getens stuga i några timmar tillsammans med någon random människa som jag inte kände (geten var inte där), rullade i getbajs och hade tjocksockar utanpå skorna för att se extra trollig ut. Det var kanske inte det roligaste jag gjort i mitt liv.

5. Jag kan slicka på min egen armbåge trots att det sägs vara en omöjlighet.

6. Jag har sedan den dagen jag insåg att man inte måste gilla idrott som skolämne ogillat det. Detsamma gäller slöjd och bild.

7. Jag är jättetörstig just nu. Okej, den kanske var lite feg men jag är verkligen JÄTTETÖRSTIG. Det jobbiga är att kranen är alldeles för nära för att det över huvud taget ska vara lite acceptabelt att jag tar mig tid att skriva det här istället för att åtgärda problemet.

8. Jag är kristen, vilket är en anledning till att jag vissa gånger funderar och ifrågasätter min tro, Gud och livet i största allmänhet ganska flitigt.

9. Jag tycker att det här är fruktansvärt svårt och det har hittills tagit mig 1 timme och 15 minuter.

10. Jag ska flytta till Stockholm i höst. Det är klart. Vi har lägenhet och så. Känns rätt bra. HELBRA faktiskt.

Och nu kommer vi till det ännu svårare; bildN. Alltså, nu har jag letat och letat efter vettig bild på mig själv på den här datorn och kommit fram till att det inte existerar. Därför tar jag en där jag ser sursursur ut.


Ändå gör jag så mycket dumt mot dig...

...Gud, jag behöver dig.

Förra året skrev jag att jag oftast börjar skriva igen när skolan börjar efter sommarlovet (d.v.s. på hösten) och mycket riktigt verkar det så nu också. Till exempel kan man ju bara betänka vilken kvantitet det varit här de senaste två dagarna! Nu har jag ju inte börjat skolan än i och för sig och det lär väl dröja en sisådär två-tre veckor innan det händer men ja, ni fattar grejen. Det är ju närapå höst liksom.

Hur som helst så tänkte jag börja med någonting som jag aldrig trodde att jag skulle göra, något som liksom är emot mina principer av någon anledning. Vad det handlar om för principer den här gången är jag förvisso inte riktigt på det klara med ännu och lär förmodligen aldrig bli det heller men de finns. Någonstans. Av någon anledning.

Och nu, nu ska jag avslöja mina planer.

Jag ska, p.g.a. inspiration från min syster, börja med en sådan där lista där man skriver om en sak per dag. Nu lär ju det sistnämnda inte hålla eftersom jag inte har visat någon större begåvning på den fronten tidigare men tanken på det finns där. Och det är ju verkligen inte huvudsaken men ja.

I vilket fall som helst, det jag då ska delge här är följande:

1.   En bild på mig + 10 fakta om mig.
2.   En person jag vill träffa just nu.
3.   Min favoritårstid och varför.
4.   Mina mål/drömmar/önskningar.
5.   Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
6.   Typ av killar jag faller för.
7.   Vad jag skulle göra om jag fick 100 000 kr.
8.   Mitt andranamn – och vad jag tycker om det.
9.   En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
10. Meningen bakom mitt bloggnamn.
11. Bild på mig och min bästa vän.
12. En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
13. Någonting jag oroar mig för.
14. En bild på ett ställe jag varit på.
15. Mitt drömstad.
16. En bild på mig själv för två år sen.
17. Någonting jag ångrar.
18. Ett ögonblick.
19. Innehållet i min väska.
20. En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
21. Vad jag åt idag.
22. Min favoritplats.
23. En bild på det jag köpte senast.
24. Min favoritfilm.
25. En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
26. Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
27. En låt som får mig att gråta.
28. Mitt favoritprogram – och varför.
29. Min favoritfödelsedag.
30. Ett foto på mig taget idag + 3 saker som har vart bra dom senaste 30 dagarna.

Och mina vänner, man är väl inte vem som helst så jag tror att vi kör idag!


Vi flög så högt utan att titta ner...

...men nu när vi landat är marken allt vi ser.

Detta är ett urklipp från min vän Hannas logg. Och det är tokigt. Hanna är ju ingen pojke.


Han var mer så att han la band på sig själv och kände sen...

...ofta att han inte var en tillräcklig människa.

Trots att jag blir irriterad på hur han sjunger kan jag inte hjälpa att jag gillar låten. Mycket. Och det stör mig. SÅ VANSINNIGT MYCKET.

Albin Gromer – Tillsammans


Två väl spenderade timmar på MAX

Nu mina allra käraste vänner ska jag berätta om två väl spenderade timmar på MAX. Om det nu skulle ha undgått er när ni läste rubriken. Men innan jag påbörjar detta vill jag bara säga att det är ytterst medvetet som jag skrivit väl spenderade och inte välspenderade i rubriken och den i texten första nämnda meningen. Jag har alltså inte sysslat med någon form av obehaglig särskrivning utan menar att timmarna spenderades väl inne på MAX, inte att de var välspenderade. Vad som i praktiken skiljer dessa två, om det nu är något, har jag lite svårt att definiera. Egentligen vill jag mest bara påpeka att jag är medveten om att mellanrummet mellan rubrikens andra och tredje ord faktiskt skulle kunna raderas.

I alla fulla fall så inföll dessa två timmar igår, eller egentligen ska man väl säga "i förrgår" men jag känner mig inte på något sätt bekväm i att göra på detta vis bara för att klockan nu är några ynka minuter över tolv och det därför är lördag enligt kalendern. För övrigt ett mycket irriterande fenomen det där med att vissa tycks ha ett behov av att bevisa sitt eget kunnande om världen genom att påpeka att ett dygn är 24 timmar (även om det bara tar jorden 23 timmar och 56.1 minuter att snurra runt sin egen axel) och att det därför när dessa timmar passerat blir en ny dag. Nu gjorde i och för sig jag också det. Mest i förebyggande syfte dock. Om det nu förbättrar någonting.

Åter till röken. Förutsättningarna för de legendariska timmarna var ett stycke Amanda och Julia i behov av följande:
- Toalett. (Gratis)
- Mat. (Prisvärd)
- Sittplats. (FORT!!)
- Tidsfördriv. (Satteee)
 
Och efter många om och men kom vi fram till att MAX med största sannolikhet skulle tillfredsställa behoven.

Med bestämda steg traskade vi alltså in på hamburgerrestaurangen på jakt efter gratis vattenklosett och efter viss samrådan med personalen samt matbeställning (förvisso den största anledningen till den tidigare nämnda samrådan, som i ärlighetens namn inte heller kan kallas samrådan men aja) besöktes toaletten och matintaget tog vid. När vi bara hade en timme kvar innan det var en timme tills vi skulle sitta på cityterminalen och vänta i 45 minuter hade detta avslutats och tidsfördrivet förväntades ta vid.

"Småsnacket" gick och efter 50 minuter tog ett av våra ökända besserwissertugg fart. Det började med ett samtal kring ekvatorn (okej, missförstå mig rätt på den formuleringen) och slutade med att vi helt uppslukade i ämnet snurrade en ihopknölad H&M-påse med avbruten plastsked och ett litet pommes runt en sunkig kaffekopp. Alltsammans symboliserade givetvis solen, jorden, jordaxeln och Sverige, vilket såklart var glasklart för oss. Hängivna försökte vi förstå vart de tolv timmar tar vägen som enligt beräkningar, baserade på den teori vi lärt oss i skolan, försvinner varje år. Vi snurrade och vred och tittade och tänkte. Och var ELD OCH LÅGOR.

Det var då den föll över oss; medvetenheten. Där satt vi, i centrum av MAX med upptagna bord runt omkring oss och snurrade en H&M-påse runt en kaffemugg medan minuterna tickade iväg. För en sekund kändes det som att alla, ALLA, tittade på oss och funderade på vad som egentligen hände vid vårt bord men som de sanna estetarna vi ändå är brydde vi oss inte.

Nu kollade väl folk inte så mycket heller men ja, det kändes så. Och vi brydde oss visst, i alla fall jag. Det hela kändes faktiskt ganska pinigt. För någon sekund. Sedan fortsatte vi jakten på svaret.

Det tog oss 30 minuter att komma fram till att det måste ta jorden ca 23 timmar och 57 minuter att snurra runt sin egen axel (Amanda stod för den exakta beräkningen). Sedan kramade jag ut det sista av vår vistelse genom att, av principsskäl, besöka toaletten ännu en gång och efter det lämnade vi platsen. 

Där har ni de; våra två väl spenderade timmar inne på MAX med tyngdpunkt på vårt besserwissersamtal. Och oväsentligheter såsom rubriksvalet och anse-att-det-är-ny-dag-så-fort-klockan-är-några-minuter-över-tolv-syndromet. 

Kul text. Tydlig disposition och så. Hejdå. 


Jag tror det jag värderar högst av allt är din respekt

...att jag förvaltar den så klantigt är ju mindre fett.

Jag tror att det inte är mer än två dagar sedan jag senast sa att jag inte alls var kaffeberoende men under de 24 nu gångna timmarna har jag fått det bevisat för mig att detta så kallade faktum som en gång var en sanning att stå på nu har börjat vackla. Eller nej, det är inte ord nog, det har fallit, slitits i stycken, krossats. Ett uttalande från mig om ickeexistensen av mitt eget kaffeberoende skulle i dagsläget inte innehålla en tillstymmelse till trovärdighet.

Så nu vet ni det.

 


RSS 2.0