Det var långt innan nånting i mig slog slint

Fortfarande.Så.Vansinnigt.Fin.Och.Sorglig.Och.Upprörande.



Har ju tipsat om denna förut men aja. En sådan låt som är så jobbig men sann och jobbig för att den är sann.

För det är du så vill jag va så nära som jag kan...

...kan springa flera dar, tills jag kommer fram.

Har så kallad bloggtorka. Fast egentligen inte. Har snarare mycket att göra, lite tid att reflektera och därför lite att blogga om.

I övrigt kan jag ju, nu när jag ändå håller på med rabblandet över mitt ägande, säga att jag har fina vänner här och fina vänner högre upp i landet och fina vänner längre ner i landet och dessutom en antagligen SJUKT KUL NÅGONTING STÖRRE framför mig med folk från åtminstone två av tre tidigare nämda grupper. Och det är väldigt glädjande måste jag säga.

Tjenare!

Tänkte bara berätta att just nu har jag en dejt. Med hemtentan. Vi klickar inte över huvud taget och det är fruktansvärt torrt. Ej att rekomendera.

Att skriva en låt om det kanske inte är helt korrekt...

...snäppet över att be om förlåt per sms.

Googlade på "skriva hemtenta" för att låtsas som att jag gjorde något relevant. Hittade en sida med tips på hur man kan skriva tenta. Så kallat roliga tips skulle det nog vara och vissa var ju det också. Nedanstående tänker jag kan vara ganska användbara. Föreställ er en tenta som är bra skriven, liksom godkänd med god marginal, förutom att något av följande tips har använts:

4. Byt ut kända historienamn med kompisars och korridorpolares. Hävda att din rumskompis ledde den spanska armadan.

11. Rita små nidbilder av din lärare i marginalen på tentan.

12. Ange nummer av Fantomen och Spindelmannen i dina källanteckningar.

13. Sätt smeknamn på historiskt betydande personer. Kalla Gustav Vasa för "Gugge", Gustav IV Adolf för "Adde" och Winston Churchill för "Snuppe".

17. Skriv hela din tenta som en enda lång mening som aldrig tycks ta slut, och som är fullproppad av semikolon och koman, tillägg hit och tillägg dit, men kom ihåg att aldrig, aldrig avsluta meningen.

Hej, jag tänkte bara berätta att:

Jag tar högskoleansökningarna på största allvar denna gång.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NOT!!





Tredje statsmakten har fullt upp med let's dance och stadskampen

Bra saker:
- Någonting Större och allt vad det innebär
- Roliga händelser och trevliga människor här i Stockholm
- Solen utanför mitt fönster

Mindre bra saker:
- Hemtenta
- Att jag inte hinner chilla i solen idag
- Universitetsansökningar
- Höstplanerna som lyser med sin frånvaro

Godafton!

Kom just på mig själv med att vara glad över att inte ha påsklov för att det i så fall snart skulle vara slut och jag därför skulle vara ledsen.

Psykologi, och människans behov av att vända saker till sin fördel, i sitt esse!



Ironiskt att det krävs så lite att förstöra sig själv

Jag skulle väl inte påstå att jag är särskilt insatt i tv-världen men tv3 ibland alltså... Vad är felet när man först väljer att köra "Mammor och minimodeller" och sedan "Min pappa är bättre än din pappa"? Vad koncepten i sig innebär för barnen tåls ju också att diskutera men vi kan ju börja med att ställa oss följande frågor:
1) Vadan den onödiga idén att det just skulle vara mammor som skulle lära sig att lära sina barn att bli modeller och pappor som ska tävla mot varandra i roliga lekar som rädda katter och kasta rockringar?
2) Vad är grejen med att skilja på mammor och pappor egentligen?
3) Vad hände med ordet FÖRÄLDER?
4) (följdfråga på fråga 3) Har tv3 fått hennoja och är det därför de inte vågar använda könsneutrala ord fullt ut?

På återseende

En vecka senare ringde du och sa du var trasig...

...jag sa "vi bläddrar längst bak och kollar svaren i facit".

Direkt från kurslitteraturen (om diskriminering och likabehandling):

"Hur definieras ålder?
Med ålder menas uppnådd levnadslängd."

Nää???!!!

It's like a force pulling me in...

...it's getting stronger from within.

Jag var ju på en konsert i lördags som hölls för att uppmärksamma Earth Hour. Det var WWF som ordnade och en massa artister som Loreen, Moneybrother och Danny var där. Allt var väldigt bra tyckte jag, de flesta av låtarna hade arrangerats om ganska rejält och fått lite halvakustisk känsla och alla sjöng jättebra. Mycket bättre än vad jag trodde att vissa av dem skulle göra.

Konserten hölls i Filadelfiakyrkan och det kommenterade Danny genom att säga att han tyckte att det var väldigt skönt att spela i en kyrka eftersom han själv är troende. Redan där förändrades stämningen lite. Nu har säkert många haft koll på det redan men ni kan ju tänka er att från att han har gått in på scenen till skrikande och hyllande publik och som en lite allmänt kul kille som, precis som de andra den kvällen och det är väldigtväldigtväldigt bra, ställer upp för att han vill värna om miljön blev han nu den första att kommentera lokalen och hur den relaterar till hans livsuppfattning. Men han slutade inte där, uttalandet blev en ingång till nästa låt som han alltså sa handlade om det. Att han är troende alltså.

Då tänkte jag att jaha, nu kommer det någon fin låt som finns på hans skiva från typ 2007 och som jag inte har hört. Det var helt fel. Den låt som började var nedanstående, i en FRUKTANSVÄRT BRA version som han sjöng FRUKTANSVÄRT MYCKET BÄTTRE än jag har hört honom sjunga den live tidigare.

Danny Saucedo – Amazing

Det blev väldigt häftigt och texten fick en helt annan innebörd. Coolt!

Och så ikväll kollade jag på hans video för att leta dolda budskap och jag vet inte om det var just för att jag letade men det kan ni ju bedöma själva. Titta till exempel på dansarnas ryggar 1.10 (och även senare) och rörelserna 1.26 när han sjunger "it's like a force" och 1.32 precis efter "pulling me in". Väldigt tolkningsvänligt är det åtminstone.


Nothing is mine and nothing is forever

Hej!
En vacker låt som man kan lyssna på om man vill är Laleh – In The Comet.
Fin.
Igår var förresten en jättebra dag.
Mvh
Julia

RSS 2.0