Mittemellan vuxen och barn...

...lilla gumman och stora karln.

Just det, vet ni en sak som är jättekul med förskola och fritids? Att ordet "mellis" används under helt seriösa former. Man får liksom säga "nu ska vi äta mellis" och alla tar en på fullaste allvar, vuxen som barn. Ingen tycks höra att det är ett roligt ord. Det är bra för det ger ju lite guldkant på tillvaron för min del.

Men som sagt, man är väl lite förtjust i det här med språkhumor och därför tänker jag att det är hög tid att bringa mellis tillbaka. Åt skogen med fika, kaffe och mellanmål - in med MELLIS. Jag lovar att världen skulle bli bra mycket roligare om folk träffades över ett mellis istället för en fika.

Andra roliga ord som man kan använda lite varstans om man får feeling:
- Fralla
- Lyx-/lyxigt
- Go'fika

Om man vill kan man även kombinera dessa på följande sätt:

- Idag får vi lyxfralla och go'fika till mellis.

Jisses, tror typ att det skulle rädda världsfreden om vi fick säga det varje dag (framför allt om alla människor fick just lyxfralla och go'fika och slapp svälta också).



Kommentarer
Postat av: frijoh

hej julcarrrr! Våran superdupermiddagsmat tar tyvärr tid, är dyr och fet. Men ändå! Vi brukar göra kyckligfilé i småbitar och steka upp tillsammans med bacon. Sen blandar vi i en creme fraiche och river i vitlök och salt&peppar. Ack så gott! :D

2012-02-22 @ 12:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0