Vårt första dygn i lägenheten


Okej, nu har vi landat i vår lägenhet tillslut. När vi entrade platsen på onsdagskvällen klockan 19:43 eller liknande hade vi flyttat sammanlagt 100 kilo bagage från Östermalm till Högdalen, det vill säga över hela stan. Då var vi föga intresserade av krångel och dylikt men insåg ganska snart att var det något vi skulle få så var det just krångel. Handfatet läckte, eller det var snarare sönder, och ett tag trodde vi att duschen inte heller fungerade. Dessutom fungerade endast ett fåtal lampor. Men vi misströstade inte (bara lite) utan skrev en inköpstlista och gick iväg till MATREBELLEN (den heter egentligen MatDax här i Högis men det är ju ett hittepånamn förstår ju vem som helst, kedjans namn är Matrebellen och vi handlar på Matrebellen, så är det bara). Vi tog även chansen att besöka Ica (isha) när vi ändå var i farten eftersom Matrebellen är bra på det mesta förutom glödlampor, vilket vi alltså inhandlade där.

Hemma i lägenheten var första upptäckten att vi inte hade någon tändare till spisen och därmed inte kunde laga mat. Upptäckt nummer två blev att vi hade köpt fel lampor. Då tappade vi modet ett tag. La oss i varsitt hörn och utstötte obehagliga läten och sådär. Sedan konstaterade vi att äsch, vi är ju ändå studenter, lika bra att gå ut hårt från början liksom. Så vi förtärde mackor till middag efter att ha ätit oss mätta på provsmak på universitetet under dagen. Klockan kanske 21:30.

När vi satt där och åt i halvmörkret hörde vi plötsligt ett väldigt obehagligt ljud som av gnisslet från en garderobsdörr. Föreställ er den situationen; två ensamma 19-åringar som sitter i halvmörker och samtalar om vilken tur det är att de har varandra i denna okända lägenhet med ett enligt deras uppfattning massakerat badrum hör plötsligt hur det gnisslar i garderobsdörrarna. Föreställ er blickarna som 19-åringarna ger varandra. Föreställ er deras puls. Exakt så som ni nu tror att det var, var det. Gissar jag.< br />
Som tur var visade det sig att källan till detta läte fanns någonstans i trapphuset, förmodligen en annan lägenhetsdörr tänkte vi. Då bjöd vi lungorna på luft igen.

Sedan fixade vi lite med kläder och så och gick tillslut till sängs.

Det var våra första timmar i lägenheten. Kanske inte de mest behagliga hittills.

Dagen efter var vi inte riktigt lika modlösa längre utan inhandlade tändare, förstod hur duschen fungerade och fick äntligen träffa henne som vi hyr av. Hon kirrade handfatet och lampor och bekräftade vår teori gällande gnisslet (det är hissdörren som beter sig, fortfarande ett helt brutalt ljud). Bitarna började alltså falla på plats och allt kändes plötsligt mycket enklare.

Sedan hängde vi i skolan och utbildade oss i några timmar innan vi kom hem igen och lagade middag för att sedan fixa och dona i vårt hem. Sentsentsent fick vi jättefint besök.

Där har ni det, vårt första dygn i lägenheten + några timmar.

PS. Nu några dagar senare trivs vi väldigt bra och allt är frid och fröjd. DS.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Dramatisk start på tillvaron i det egna hemmet minsann! Men efter det trevliga besöket var väl allt det svåra glömt?!!

2011-09-05 @ 21:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0