Tänk om dom rika blev rikare, framgång är lika med...

...lova nåt sen bara svika det.

DN levererar intressanta artiklar på alkohol/genusfronten. Och det handlar faktiskt inte om hur medelålders kvinnor dricker eller nåt. Nejnej, det handlar om bananflugor och viktiga saker. Men vi börjar med bananflugorna för den blir jag lite arg på, mest för hur den är uppbyggd på ett så typiskt sätt.

Avvisade flugor missbrukar alkohol
Den publicerades igår och handlar kort och gott om att "bananflugor" som "nekas sex häver i sig alkohol". För det första; visst, det ÄR ett intressant resultat och undersökningen verkar ju seriös. Jag som inte är insatt över huvud taget tycker det i alla fall men de har givetvis gjort ett sketatypiskt misstag. Ni ser mina citationstecken på bananflugor va? Det är för att de SÅKLART kallar hanarna, som alltså var de som nekades, för bananflugor och honorna, som bevisligen inte blivit undersökta på hur DE förhåller sig till alkohol, ses som...honor? Tjejbananflugor?
Men ja, då vet vi det, det finns bananflugor och så finns det honbananflugor. Precis som i väldigt mycket annan forskning så finns det "artens" resultat och eventuellt "tjejartens" resultat.

MENVADETHÄRPÅVERKARVÄLINTEOSSIHURVISERPÅMÄNKVINNOR
OCHMÄNMÄNOCHKVINNOKVINNOROCHALLAALLAALLAOCHVADÅ
MANNEN SOM NORM?!?!?!?!?

Fast jo.

En liten notis bara.

Lantarbetare betalar priset för billigt vin
Den publicerades iförrgår och det står ungefär såhär: En stor del av de viner som säljs på Systembolaget produceras av kvinnor med usla arbetsvillkor.

Och det är ju inte förvånande över huvud taget för det här är världen. Vår lilla härliga guldkant på tillvaron som vi "har råd med" betalas av någon annan och denna någon är...vänta nu...Freddan Reinfeldt? Nä...Hm...svårt det här...en person som lever under förhållanden som vi inte aldrig skulle acceptera här? Ja... Och vänta...inte är det väl så att...att...att det ofta är de arbetande kvinnorna och gästarbetarna som har lägst lön? Joo...

Kvinnorna tjänar i produktionen av detta "härliga vardags/helglyx" 65% av männens lön, båda parter hanterar giftiga kemikalier, har ingen tillgång till toalett på sin arbetsplats utan gör sina behov i buskarna och när de kommer hem delar fem familjer på en vattenkran på gårdarna.

Men nu har ju systembolaget tagit tag i det här, säger det. Problemet är bara att den etiska uppförandekod som de ska arbeta med för att förbättra detta är svagare än många andra och exempelvis inte ger möjlighet för fackföreningar och andra organisationer att komma till tals. Med andra ord finns risken, enligt Åsa Eriksson som är ordentligt engagerad i kampanjen Rättvis vinhandel, att arbetarnas villkor inte förbättras så mycket ändå.


Ja, hörrni... Trevlig helg på er.


Kommentarer
Postat av: Simon

En man mejlade oss i Ung vänster och kritiserade oss för att vi var för inriktade på mäns våld mot kvinnor pga. könsmakt och tyckte att vi skulle ta itu med det verkliga problemet alkoholen. MENHALLÅLIXOMVILKAÄRDETSOMDRICKERMESTALKOHOLEGENTLIGEN? Män. Och även om det är alkoholen som lockar fram det dåliga i människor så är det ju fortfarande mäns våld och förtryck mot kvinnor, inte alkoholens våld och förtryck mot densamma.

2012-03-18 @ 00:29:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0