Men dölj era budskap väl, era kräk...

...beyond logotypen ni är vad ni är.

Kan inte riktigt förstå att vi faktiskt HAR Sverigedemokraterna i våran riksdag, att de liksom är verksamma och bland våra ledande politiker.

Vad som är ännu mer skrämmande är att det finns folk som inte ser hur obehagligt det blir redan vid namnet "Sverigedemokraterna" som så tydligt visar att politiken kommer att drivas till Sveriges (och vad är Sverige förresten? Vad är svenskt? Vem är svensk?) "fördel" och på bekostnad av en massa annat och en massa andra människor. Att man liksom inte ser att hur mycket de än gömmer sig bakom att de kämpar mot exempelvis hedervåld (vilket ni kommer att få exempel på snart) gör de det ändå för "Sveriges" skull och mot andra kulturer.

Så, till själva ämnet. Nu har SDkvinnor ett projekt där de under en längre period vill uppmärksamma hederskulturer och såhär står det på hemsidan:

Det är väldigt tyst från de andra kvinnoförbunden när det gäller hedersproblematiken. Därför kände vi att det är dags att någon tar tag i detta problem genom att uppmärksamma människor på att det existerar och angår oss alla.  Det duger inte heller att lyfta en så pass viktig fråga en gång om året på Internationella kvinnodagen för att sedan dagen efter gå tillbaka till att enbart debattera löner, kvotering och genuspedagogik. Vi vill driva en långsiktig kampanj när det gäller hedersproblematiken och att vi valt att starta den genom att bland annat göra en film beror på att vi vill prova nya vägar för att få större spridning på vårt budskap och förhoppningsvis också få igång en debatt om hederskulturen, säger SD-Kvinnors ordförande Carina Herrstedt.
[...]
Tiotusentals kvinnor i Sverige lever i en förtryckande och våldsam hederskultur, men det är ett problem som alltför få pratar om eller verkar ta på allvar. Tvärtom är det vanligt förekommande att hederskulturen på olika sätt både legitimeras och uppmuntras i toleransens namn, och att flertalet försök till debatt tystas med anklagelser om främlingsfientlighet, rasism eller islamofobi. Oftast är det dessutom de som allra mest talar sig varma för jämställdhet som är snarast med att tysta debatten på detta sätt. Desamma är också påtagligt passiva när det gäller att föreslå åtgärder för att motverka något så oerhört allvarligt som hedersproblematiken.
KÄLLA.

Sådant här får mig att må dåligt på så många sätt. De använder hedersproblematiken och genusdiskussioner som medel för sin främlingsfientlighet. För hederskulturer ÄR ett stort problem och det angår oss alla och den SKA uppmärksammas och genusvetenskapen är väldigt västvärldscentrerad och det är fel men när detta parti uppmärksammar dessa frågor på detta vis känns det inte bra. För de får det att verka som att de bryr sig om kvinnorna samtidigt som de i grund och botten vill få oss att tvivla på vad tolerans är och vilka effekter den har genom att vilja lura oss att en tolerans mot andra kulturer SKADAR andra människor.

Dessutom, om man klickar vidare på hemsidan, manipulerar och blandar de fakta, leker med ord (ett fenomen som de samtidigt kritiserar), drar alla över en kam och får mig att bli FRUKTANSVÄRT upprörd.

BLÄ.

Som om det inte vore nog har de gjort VÄRLDENS MEST PARADOXALA OCH VIDRIGA REKLAMFILM DÄR DE DESSUTOM SPELAR EN SVENSK PSALM I BAKGRUNDEN UTAN ATT TONSÄTTAREN GODKÄNT DET. Och det gör mig, liksom tonsättaren, mycket ledsen.

Det är nästan så att jag inte vill länka till filmen men jag antar att jag måste göra det ändå. Men jag tänker inte bädda in den för den borde inte finnas över huvud taget. Här är den. Låt er inte luras.

PS. Jag hoppas att jag har varit tydlig nog att hedervåld ÄR ett stort problem och att jag inte försöker stryka över det men DEN DISKUSSIONEN BÖR INTE DRIVAS AV SVERIGEDEMOKRATERNA PÅ DET HÄR SÄTTET.

PS igen. Vill ni ha lite inspo i annan riktning kan ni till exempel lyssna på Timbuktu - Ge oss Sverige tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0